Mrożona ananasowa margarita
Czas:
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki (6 porcji):
250 ml sorbetu ananasowego
250 ml soku ananasowego
300 ml tequilli silver
150 ml cointreau
5 limonek
300 g kruszonego lodu
2 łyżki cukru
Przygotowanie:
Wyciskamy sok z 4 limonek. Sorbet, sok, alkohol i sok z limonek wlewamy do blendera, mieszamy powoli zwiększając obroty. Dosypujemy kruszony lód, i blendujemy aby uzyskać konsystencję lekko roztopionych lodów (gdyby drink wyszedł na za gęsty dolewamy soku). Pozostałą limonkę kroimy na plasterki. Ranty kieliszków smarujemy plastrem z limonki i maczamy je w cukrze wysypanym na spodek. Przelewamy drink do kieliszka i dekorujemy plastrem limonki.
Mrożona ananasowa margarita,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje