Mrożona ananasowa margarita

Czas:
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

 

Składniki (6 porcji):

250 ml sorbetu ananasowego

250 ml soku ananasowego

300 ml tequilli silver

150 ml cointreau

5 limonek

300 g kruszonego lodu

2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Wyciskamy sok z 4 limonek. Sorbet, sok, alkohol i sok z limonek wlewamy do blendera, mieszamy powoli zwiększając obroty. Dosypujemy kruszony lód, i blendujemy aby uzyskać konsystencję lekko roztopionych lodów (gdyby drink wyszedł na za gęsty dolewamy soku). Pozostałą limonkę kroimy na plasterki. Ranty kieliszków smarujemy plastrem z limonki i maczamy je w cukrze wysypanym na spodek. Przelewamy drink do kieliszka i dekorujemy plastrem limonki.

Mrożona ananasowa margarita, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia