Muffinki z fetą i oliwkami

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru (dodałam jeszcze 1)
2 jajka
1 szklanka maślanki
1/2 szklanki oleju roślinnego
1 łyżeczka soli
ok 100 g fety
garść zielonych oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Osobno mieszać płynne i sypkie składniki. Następnie łączymy jedno i drugie.  Płynne składniki dodać do suchych, dosypać oliwki oraz fetę pokrojone w paski i zamieszać- niezbyt dokładnie (grudki w cieście są wskazane). Silikonowe foremki lub papilotki wypełnić w 2/3. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.

 

 

Muffinki z fetą i oliwkami, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia