Muffiny kokosowe

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka1 szklanka mleka? kostki masła2 łyżki cukru4 łyżki wiórek kokosowychszczypta soli

Przygotowanie:

Masło roztopić i wystudzić. Wymieszać mąkę, jajka, mleko, proszek do pieczenia, aromat waniliowy, wiórki kokosowe, szczyptę soli, cukier i wystudzone masło. Wymieszać łyżką. Rozgrzać piekarnik do 210 st. C. Blaszkę do mufinek (dużą) wysmarować masłem lub wyłożyć papierowymi foremkami. Włożyć ciasto do ? wysokości foremek. Piec 20 -25 minut. Wyjąć i pozostawić w foremkach do wystygnięcia.

 

 

Muffiny kokosowe, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia