Muffiny z jabłkami
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
250 g jabłek
2 łyżki soku z cytryny
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej -1 jako
120 g cukru
1 cukier waniliowy
80 ml oleju
250 ml jogurtu naturalnego
Wykonanie
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajko roztrzepać z cukrem, dodać olej, jogurt, cukier waniliowy, pokrojone jabłka, a następnie wymieszać z mąką. Foremkę do muffinek dokładnie posmarować tłuszczem (można używać papilotek) i napełniać ciastem. Piec około 25-30 minut w temperaturze 175 stopni.
Muffiny z jabłkami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje