Muffiny z jabłkami

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

250 g jabłek

2 łyżki soku z cytryny

250 g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej -1 jako

120 g cukru

1 cukier waniliowy

80 ml oleju

250 ml jogurtu naturalnego

 

Wykonanie

Jabłka obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajko roztrzepać z cukrem, dodać olej, jogurt, cukier waniliowy, pokrojone jabłka, a następnie wymieszać z mąką. Foremkę do muffinek dokładnie posmarować tłuszczem (można używać papilotek) i napełniać ciastem. Piec około 25-30 minut w temperaturze 175 stopni.

 

Muffiny z jabłkami, 5.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia