Muffiny z jagodami

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

50g roztopionego masła

175ml mleka

4 łyżki miodu

2 jajka

225g mąki

szczypta soli

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki jagód

 

Przygotowanie:

Jajka ubij z mlekiem, masłem i miodem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. Wlej płynne składniki do suchych i wymieszaj. Dodaj jagody, zamieszaj. Formę do muffinek powykładaj papilotkami lub kawałkami papieru do pieczenia (wyciętymi w kwadraty). Do każdego zagłębienia nakładaj po 2 łyżki ciasta. Wstaw formę do piekarnika, piecz w temp. 180 st. przez 25 min.

 

Muffiny z jagodami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia