Muffiny z malinami i białą czekoladą

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

150 g mąki pszennej100 g mąki pszennej razowej50 g płatków owsianych120 g drobnego cukru1 duże jajko2 łyżki soku z cytryny1 szklanka mleka (250 ml)4 łyżki oleju (60 ml)2,5 łyżeczki proszku do pieczenia180 g malin (1 szklanka lub trochę więcej)110 g białej czekolady, posiekanej

Przygotowanie:

W jednym naczyniu mieszamy składniki suche, w drugim mokre, dodajemy maliny, czekoladę i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, pieczemy około 25 minut w temperaturze 190?C. Czekamy chwilę aż trochę przestygną, potem wyciągamy z formy i studzimy na kratce. Smacznego!

Muffiny z malinami i białą czekoladą, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia