Mule zapiekane z majonezem
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
1 kg muli1 pomidor4-5 łyżek Majonezucytrynapietruszka
Przygotowanie:
Małże oczyścić szczotką, umyć i gotować we wrzątku ok. 6-10 minut. Jak tylko zaczną się otwierać – małże są gotowe. Nieotwarte wyrzucić. Odcedzić na sitku, uważać aby muszle się nie uszkodziły. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, a następnie pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać z majonezem. Powstałą masę nakładać na połówki muszli z małżami i zapiekać w piekarniku. Wyłożyć na półmisek i udekorować ćwiartkami cytryn i pietruszką.
Mule zapiekane z majonezem,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje