Mule zapiekane z majonezem

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 kg muli1 pomidor4-5 łyżek Majonezucytrynapietruszka

Przygotowanie:

Małże oczyścić szczotką, umyć i gotować we wrzątku ok. 6-10 minut. Jak tylko zaczną się otwierać – małże są gotowe. Nieotwarte wyrzucić. Odcedzić na sitku, uważać aby muszle się nie uszkodziły. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, a następnie pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać z majonezem. Powstałą masę nakładać na połówki muszli z małżami i zapiekać w piekarniku. Wyłożyć na półmisek i udekorować ćwiartkami cytryn i pietruszką.

Mule zapiekane z majonezem, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia