Murzynek

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

SKŁADNIKI:

 

4 jajka1.5 szklanki cukru1.5 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki kakao1 kostka margaryny (lub masła)4 łyżki mleka

PRZYGOTOWANIE:

Rozpuścić margarynę w garnku, dodać kakao, cukier i mleko. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Po ostudzeniu dodać 1 żółtko. Do garnka dodać 3 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać (lub zmiksować). W osobnym naczyniu ubić białko na sztywną pianę. Połączyć z resztą ciasta na murzynek. Piec w blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą w temp. 200 st. C przez ok. 40 minut. SMACZNEGO:*

 

Twoja opinia