Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki
400 g makaronu papardelle,160 g wędzonego łososia,1 cebula,1 ząbek czosnku,30 ml oleju,400 ml śmietany,? pęczka koperku,80 ml białego wina,? łyżeczki pieprzu cytrynowego,2 saszetki Herbaty Zielonej IrvingPrzygotowanie
Łososia pokroić w paseczki, cebulę w kostkę. Na oleju przesmażyć cebulę, łososia, czosnek, dodać wino, śmietanę; tworząc sos. Makaron ugotować w wodzie wraz z wysypaną z saszetek herbatą. Odcedzić. Makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował, wlać powstały sos. Lekko wymieszać, przełożyć na półmisek. Posypać delikatnie pokrojonym koperkiem.
Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje