Pulpety w białym sosie

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

1 l bulionu warzywnego1/2 kg mielonej wieprzowiny2 cebulejajkokajzerka2 szklanki bulionułyżka posiekanego koperku1/2 szklanki śmietany 18%olejsól, pieprz

Przygotowanie:

Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.

Cebule obrać, posiekać. Olej rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Mielone mięso wymieszać z jajkiem, kajzerką i cebulą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować niewielkie pulpety. Bulion zagotować, włożyć pulpeciki, gotować pod przykryciem 15 minut. Wlać śmietanę i dodać koperek, podgrzać, przyprawić solą i pieprzem.

Pulpety w białym sosie, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia