Quesadilla z czerwoną fasolą i boczkiem

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 pomidor6 pszennych tortilli150 g tartego sera żółtego100 g boczku2 łyżki śmietany150 g odsączonej czarnej fasoli z puszki1 cebula3 drobno posiekane papryczki jalapeno

Przygotowanie:

Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazdo nasienne i drobno posiekać. Cebulę posiekać w drobną kostkę i wymieszać z pomidorem, dodać fasolę i doprawić solą i pieprzem.

Boczek pokroić w plastry i usmażyć.

Na tortillę nakładać po kolei ser, pomidory z fasolą, paprykę jalapeno, boczek i znowu ser, całość przykryć drugim plackiem tortilli.

Przełożyć na patelnię, podgrzewać do momentu aż ser się nie roztopi. Przekręcić na drugą stronę, lekko przyrumienić. Zdjąć z patelni, pokroić na osiem części.

 

Quesadilla z czerwoną fasolą i boczkiem, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia