Ragout cielęce
Czas: powyżej 60 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: średnie
Składniki:
1 kg cielęciny (górka, łopatka)6 marchewek2 łodygi selera naciowego3 pory2 cebule1/2 l bulionu mięsnego5 dag korniszonów2 łyżki zielonych oliwek2 łyżki olejulistek laurowypo szczypcie rozmarynu, tymianku, oreganosól, pieprz
Przygotowanie:
Cielęcinę pokroić na kawałki, oprószyć solą. Cebule posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebule, zrumienić. Dodać mięso, przesmażyć. Zalać bulionem, dodać listek laurowy, dusić pod przykryciem 30 minut. Marchewki, łodygi selera i pory obrać, umyć, pokroić na kawałki. Warzywa dodać do mięsa, oprószyć ziołami, przyprawić solą i pieprzem, dusić 20 minut. Dodać korniszony i oliwki, chwilę poddusić.
Ragout cielęce,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje