Ragout cielęce

Czas: powyżej 60 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

1 kg cielęciny (górka, łopatka)6 marchewek2 łodygi selera naciowego3 pory2 cebule1/2 l bulionu mięsnego5 dag korniszonów2 łyżki zielonych oliwek2 łyżki olejulistek laurowypo szczypcie rozmarynu, tymianku, oreganosól, pieprz

Przygotowanie:

Cielęcinę pokroić na kawałki, oprószyć solą. Cebule posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebule, zrumienić. Dodać mięso, przesmażyć. Zalać bulionem, dodać listek laurowy, dusić pod przykryciem 30 minut. Marchewki, łodygi selera i pory obrać, umyć, pokroić na kawałki. Warzywa dodać do mięsa, oprószyć ziołami, przyprawić solą i pieprzem, dusić 20 minut. Dodać korniszony i oliwki, chwilę poddusić.

Ragout cielęce, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.