Ragout wieprzowe

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

80 dag karkówki10 dag boczku2 cebule20 dag pieczarek2 ząbki czosnkupapryka100 ml przecieru pomidorowego200 ml bulionu100 ml wytrawnego czerwonego wina3 łyżki oleju2 ziarna ziela angielskiegolistek laurowyszczypta Ziół prowansalskichpapryka słodka, kminek, pieprz, sól

Przygotowanie:

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki. Olej rozgrzać w rondlu, przesmażyć boczek. Dodać karkówkę, przesmażyć. Wrzucić pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 10 min. Wlać bulion i wino, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, dusić do miękkości ok. 1 godziny.

Ragout wieprzowe, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia