Ravioli z mięsem

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

SKŁADNIKI:

Ciasto:20 dag mąki5 łyżek wody1 jajkosólNadzienie: 20 dag mielonej wołowiny1 jajko1 białko1 posiekana cebula1 łyżka posiekanej natkisólpieprz

PRZYGOWANIE:

Wyrób ciasto, odłóż na 2 godziny. Rozwałkuj i podziel na 2 płaty. Mięso utrzyj z cebulą, jajkiem, natką i przyprawami. Rozłóż porcje farszu na jednym płacie ciasta w kilku rzędach. Miejsca między farszem posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta, sklej. Pokrój radełkiem na kwadratowe ravioli, ugotuj je w osolonej wodzie. Podawaj w rosole

 

Ravioli z mięsem, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia