Risotto z krewetkami

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

ryż na risotto lub basmati200g krewetki obrane – king prawns (królewskie) mogą też być koktajloweoliwa z oliwek 50mlczosnek 3-4 ząbkipapryczka chili mała2 cytryny sokcukinia średniazielony groszek 100 gnatka pietruszki200 ml wino białe wytrawnesuszony pomidor plasterekkminek mielony 1/2-1 łyżeczki

Przygotowanie:Oliwę zagrzać z papryczką chili i pomidorem suszonym pokrojonym w cienkie niteczki przez 5-10 minut. Jak zawrze dodać groszek i krewetki (2min), jak zaczną puszczać soki dodać wino i sok z cytryn, gotować na małym ogniu (10-15min), dodać kminek, cukinię startą na grubej tarce, i dusić pod przykryciem 5 min; dodać pietruszkę.

W tym samym czasie gotujemy ryż. Składniki mieszamy i doprawiamy

 

Risotto z krewetkami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.