Risotto z krewetkami
Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
ryż na risotto lub basmati200g krewetki obrane – king prawns (królewskie) mogą też być koktajloweoliwa z oliwek 50mlczosnek 3-4 ząbkipapryczka chili mała2 cytryny sokcukinia średniazielony groszek 100 gnatka pietruszki200 ml wino białe wytrawnesuszony pomidor plasterekkminek mielony 1/2-1 łyżeczki
Przygotowanie:Oliwę zagrzać z papryczką chili i pomidorem suszonym pokrojonym w cienkie niteczki przez 5-10 minut. Jak zawrze dodać groszek i krewetki (2min), jak zaczną puszczać soki dodać wino i sok z cytryn, gotować na małym ogniu (10-15min), dodać kminek, cukinię startą na grubej tarce, i dusić pod przykryciem 5 min; dodać pietruszkę.
W tym samym czasie gotujemy ryż. Składniki mieszamy i doprawiamy
Risotto z krewetkami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje