Rolada z kurczaka
Składniki:
4 piersi z kurczaka50g szynki50g pieczarek50g żółtego sera1 mała cebula1 papryka (najlepiej żółta lub czerwona)1 ząbek czosnku1 łyżka musztardy4 łyżki olejusólpieprzoreganochilipietruszka (do dekoracji)
Przygotowanie:
Szynkę pokroić w plastry o boku 0,5 cm. Ser i pieczarki zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić na cienkie plasterki. Cebule posiekaj. Czosnek posiekać i utrzeć z solą, pieprzem i oregano. Rozgrzać na patelni połowę oleju i przesmażyć paprykę z czosnkiem i posiekaną cebulą. Zawartość patelni wymieszać z szynką i serem. doprawić do smaku. Piersi z kurczaka rozbić na cienkie kotlety. Posmarować każdy płat musztardą, oprószyć przyprawami, nałożyć farsz i całość zwinąć za pomocą folii aluminiowej. Roladki wstawić na około 35-40 minut do piekarnika nagrzanego do 170′. Gotowe! Najlepiej podawać z sosem koperkowym. Smacznego!
Dzisiejsze wydarzenia i promocje