Sałatka truskawkowa z krewetkami
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
2 szklanki ugotowanego ryżu100 g obranych ugotowanych małych krewetek1/2 szklanki posiekanego selera naciowego2 łyżki niskotłuszczowego majonezu100 ml truskawowego jogurtu 0 proc.1 łyżeczka soku z cytryny1 łyżeczka musztardy (najlepiej w proszku)1/2 kg truskaweksałata karbowana
PRZYGOTOWANIE:
Ryż, seler i krewetki mieszamy w dużej misce. W małej misce łączymy majonez z jogurtem, sokiem z cytryny, musztardą i 1/4 łyżeczki soli. Dokładnie mieszamy sałatkę z sosem. Dodajemy pokrojone truskawki i delikatnie mieszamy. Podajemy na talerzykach wyłożonych listkami sałaty.
Sałatka truskawkowa z krewetkami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje