Sałatka truskawkowa z krewetkami

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

 

2 szklanki ugotowanego ryżu100 g obranych ugotowanych małych krewetek1/2 szklanki posiekanego selera naciowego2 łyżki niskotłuszczowego majonezu100 ml truskawowego jogurtu 0 proc.1 łyżeczka soku z cytryny1 łyżeczka musztardy (najlepiej w proszku)1/2 kg truskaweksałata karbowana

PRZYGOTOWANIE:

Ryż, seler i krewetki mieszamy w dużej misce. W małej misce łączymy majonez z jogurtem, sokiem z cytryny, musztardą i 1/4 łyżeczki soli. Dokładnie mieszamy sałatkę z sosem. Dodajemy pokrojone truskawki i delikatnie mieszamy. Podajemy na talerzykach wyłożonych listkami sałaty.

 

 

Sałatka truskawkowa z krewetkami, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia