Salsa z mango i awokado

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 dojrzałe awokado

1 dojrzałe mango

mała czerwona cebula

1 papryka chilli lub jalapeno

łyżka drobno posiekanych liści świeżej kolendry

pół limonki

łyżka oliwy z oliwek

pół łyżki soli morskiej

Przygotowanie:

Awokado pozbawiamy pestki, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mango obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czerwoną cebulę drobno siekamy. Papryczkę pozbawiamy pestek i siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do miski, skraplamy oliwą, sokiem wyciśniętym z limonki, posypujemy solą i kolendrą i mieszamy. Salsa idealna do ryb lub grillowanych mięs.

 

Salsa z mango i awokado, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia