Schab nadziewany orzechami

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

SKŁADNIKI:

1 kg schabu środkowego10 dag orzechów włoskich2 ząbki czosnkupół pęczka natkiżółtko2 łyżki keczupu2 szklanki bulionu z warzywoliwa, sól, pieprz, suszony majeranek

PRZYGOTOWANIE:Posiekaj orzechy, natkę i czosnek, wymieszaj z żółtkiem, keczupem i pieprzem. Natnij mięso wzdłuż, tak aby powstały trzy rynienki. natrzyj majerankiem, solą, pieprzem.

W nacięcia włóż pastę orzechową, bardzo dokładnie zwiąż nicią bawełnianą. Tak przygotowany schab ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą, bulionem i piecz ok. godziny w temperaturze 190 stopni, polewając sosem.

Pieczeń podawaj na kuskusie wymieszanym z zielonym groszkiem…

 

Schab nadziewany orzechami, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia