Śledzie w śmietanie

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

6 filetów śledziowych

1 cebula

1/2 szklanki śmietany 18-proc.

2 łyżki majonezu

1 łyżka ostrej musztardy

sok z 1/2 cytryny

sól, pieprz

łyżka kaparów

Przygotowanie:

Śledzie moczyć w wodzie 6- 8 godzin, a następnie osuszyć, pokroić na kawałki i oczyścić z ości. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półkrążki. Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śledzie połączyć z cebulą i sosem, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 – 3 godziny. Podawać przybrane kaparami.

Śledzie w śmietanie, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia