Śledzie w śmietanie
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
6 filetów śledziowych
1 cebula
1/2 szklanki śmietany 18-proc.
2 łyżki majonezu
1 łyżka ostrej musztardy
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
łyżka kaparów
Przygotowanie:
Śledzie moczyć w wodzie 6- 8 godzin, a następnie osuszyć, pokroić na kawałki i oczyścić z ości. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półkrążki. Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Śledzie połączyć z cebulą i sosem, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na 2 – 3 godziny. Podawać przybrane kaparami.
Śledzie w śmietanie,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje