Sok marchewkowo- jabłkowy z imbirem

Czas:
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2-2,5 kg zielonych, kwaskowatych jabłek)1,5-2 kg soczystej marchewki1 cały średniej wielkości świeży korzeń imbirulód

Przygotowanie:

Jabłka obieramy i przepuszczamy przez sokowirówkę. Usuwamy pianę z wierzchu, odmierzamy litr soku. Obrane marchewki także przepuszczamy przez sokowirówkę, odmierzamy 850 ml soku. Aby otrzymać sok z imbiru, należy pokroić obrany korzeń na kawałeczki, zmiksować go w blenderze, a następnie zawinąć w podwójnie złożoną gazę i mocno wycisnąć. W dużym naczyniu mieszamy wszystkie soki, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podajemy z lodem.

 

Sok marchewkowo- jabłkowy z imbirem, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia