Sok marchewkowo- jabłkowy z imbirem
Czas:
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
2-2,5 kg zielonych, kwaskowatych jabłek)1,5-2 kg soczystej marchewki1 cały średniej wielkości świeży korzeń imbirulód
Przygotowanie:
Jabłka obieramy i przepuszczamy przez sokowirówkę. Usuwamy pianę z wierzchu, odmierzamy litr soku. Obrane marchewki także przepuszczamy przez sokowirówkę, odmierzamy 850 ml soku. Aby otrzymać sok z imbiru, należy pokroić obrany korzeń na kawałeczki, zmiksować go w blenderze, a następnie zawinąć w podwójnie złożoną gazę i mocno wycisnąć. W dużym naczyniu mieszamy wszystkie soki, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podajemy z lodem.
Sok marchewkowo- jabłkowy z imbirem,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje