Spaghetti z klopsikami

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

0,4 mielonego mięsa wołowego1 jajko1/ mała cebulamąkaświeża pietruszka0,5 kg makaronu spaghetti0,5 l krojonych pomidorów pelatti2 ząbki czosnkuoliwa50 g tartego parmezanusól i pieprz

Przygotowanie:

Mięso mieszamy z jajkiem, drobno posiekaną cebulą, świeżą pietruszką, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy malutkie klopsiki i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju, często obracając. Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzanej oliwie smażymy czosnek i po chwili dodajemy pomidory. Gotujemy aż sos zgęstnieje, dodajemy makaron i mieszamy. Przed podaniem na makaronie układamy klopsiki i posypujemy parmezanem.

Spaghetti z klopsikami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia