Spaghetti z klopsikami
Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie
Składniki:
0,4 mielonego mięsa wołowego1 jajko1/ mała cebulamąkaświeża pietruszka0,5 kg makaronu spaghetti0,5 l krojonych pomidorów pelatti2 ząbki czosnkuoliwa50 g tartego parmezanusól i pieprz
Przygotowanie:
Mięso mieszamy z jajkiem, drobno posiekaną cebulą, świeżą pietruszką, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy malutkie klopsiki i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju, często obracając. Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzanej oliwie smażymy czosnek i po chwili dodajemy pomidory. Gotujemy aż sos zgęstnieje, dodajemy makaron i mieszamy. Przed podaniem na makaronie układamy klopsiki i posypujemy parmezanem.
Spaghetti z klopsikami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje