Spaghetti z krewetkami
SKŁADNIKI:opakowanie mrożonych krewetek ( 250g )cztery łyżki oliwycytrynadwa ząbki czosnkuprzyprawy (bazylia; rozmaryn; chili; pieprz)makaron spaghetti
PRZYGOTOWANIE:
Z połowy cytryny, dwóch łyżek oliwy i rozgniecionych ząbków czosnku robimy marynatę. Krewetki rozmrażamy, oprószamy solą i pieprzem, zalewamy marynatą i szczelnie zamknięte odstawiamy na kwadrans. Makaron gotujemy według przepisu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, krewetki odsączamy z marynaty i wrzucamy na patelnię. Marynaty nie wylewamy, jeszcze się nam przyda. Podsmażamy kilka minut na dość dużym ogniu. W międzyczasie makaron powinien już być gotowy. Marynatę która została nam po krewetkach dolewamy na patelnię, dodajemy bazylie,pieprz, chili, wrzucamy makaron i dodajemy łyżkę oliwy. Mieszamy wszystko na patelni jeszcze trochę wszystko razem podgrzewając.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje