Spaghetti z sosem z pomidorów i kaparów
SKŁADNIKI:
50 dag razowego spaghettido przybrania: po 3 łyżki posiekanej bazylii i natki pietruszki Sos: 50 dag dojrzałych pomidorów1/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek3 posiekane ząbki czosnku4 fileciki anchois2 łyżki czerwonego octu winnego1/2 szklanki oliwy2 łyżki kaparów1/2 łyżeczki ostrej paprykisólpieprz
PRZYGOTOWANIE:
Przygotować sos: pomidory sparzyć, obrać i pokroić w małą kostkę. Oliwki, czosnek i fileciki anchois drobno posiekać. Przygotowane składniki połączyć, dodać kapary, polać oliwą wymieszaną z octem, doprawić papryką, solą oraz pieprzem i wymieszać. Makaron ugotować al dente według przepisu podanego na opakowaniu i odcedzić, zachowując 1/3 szklanki wody. Sos rozcieńczyć zachowaną wodą, doprawić solą oraz pieprzem. Makaron polać sosem, wymieszać i podawać przybrany bazylią oraz natką.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje