Stek z tuńczyka z grilla
Czas: do 30 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
4 steki z tuńczyka (800 g)
2 szklanki oliwy
sok z 1/2 cytryny
6 rozgniecionych ząbków czosnku
10 g siekanej bazylii
10 g siekanego świeżego tymianku
Przygotowanie:
Oliwę wymieszać z bazylią, tymiankiem, sokiem cytryny, rozgniecionym czosnkiem, delikatnie zmiksować. W tak powstałej marynacie zanurzyć steki na przynajmniej kilka godzin. Po wyjęciu posmarować je jeszcze raz dokładnie marynatą. Piec każdą stronę na ruszcie lub patelni grillowej przez 4-5 minut. Należy uważać by nie wysuszyć steków, po przekrojeniu powinny być różowe w środku.
Stek z tuńczyka z grilla,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje