Stek z tuńczyka z grilla

Czas: do 30 min
Koszty:drogie
Poziom trudności: łatwe

 

Składniki:

4 steki z tuńczyka (800 g)

2 szklanki oliwy

sok z 1/2 cytryny

6 rozgniecionych ząbków czosnku

10 g siekanej bazylii

10 g siekanego świeżego tymianku

Przygotowanie:

Oliwę wymieszać z bazylią, tymiankiem, sokiem cytryny, rozgniecionym czosnkiem, delikatnie zmiksować. W tak powstałej marynacie zanurzyć steki na przynajmniej kilka godzin. Po wyjęciu posmarować je jeszcze raz dokładnie marynatą. Piec każdą stronę na ruszcie lub patelni grillowej przez 4-5 minut. Należy uważać by nie wysuszyć steków, po przekrojeniu powinny być różowe w środku.

Stek z tuńczyka z grilla, 5.3 out of 6 based on 616 ratings

Twoja opinia