Sznycel po wiedeńsku

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

200 g mąki2 rozbełtane jaja200 g bułki tartej4 sznycle cielęce250 g smalcu (wieprzowego) lub oleju1 cytryna, pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:

Przygotować w trzech osobnych naczyniach: mąkę, jajka, bułkę tartą. Sznycle krojone w poprzek włókien rozbić i ponacinać wewnątrz w kilku miejscach. Mięso lekko posolić. Obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron przez 3-4 minut. Podawać ze smażonymi ziemniakami przybrany natką i połówką cytryny.

Sznycel po wiedeńsku, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.