Tagliatelle z cukinią

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

250 g makaronu tagliatelle

400 g cukinii

4 łyżki ziaren sezamu

2 ząbki czosnku

mały korzeń imbiru

pół łyżki oliwy

łyżka oleju sezamowego

sok z połówki limonki

sól, pieprz

50 g parmezanu

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce, lub pokroić w cienkie plasterki w długie paski (jak makaron). Czosnek i imbir obrać i posiekać. Sezam uprażyć na suchej patelni. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć cukinię, imbir i czosnek ? ok. 5 minut. Dodać sezam. Połączyć z makaronem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, skropić olejem sezamowym. Posypać grubymi wiórami parmezanu.

Tagliatelle z cukinią, 5.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia