Tarta truskawkowa z kremem serowym
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
Kruche ciasto:1/2 kostki masła5 łyżek cukru pudru2 żółtka10 dag migdałów bez skórki15 łyżek mąki pszennejłyżka masła do smarowania formyKrem:opakowanie serka mascarpone2 łyżki cukru pudru35 dag truskawek
Przygotowanie:
Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na gładko. Migdały zmielić w młynku lub blenderze na mączkę, wymieszać z mąką pszenną, dodać do przygotowanej masy, wyrobić. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim natłuszczoną masłem formę do tarty. Upiec na złoty kolor (ok. 25 minut) w temp. 170° C. Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, wyłożyć na przygotowane ciasto. Truskawki opłukać i osuszyć na sicie, odszypułkować. Układać na cieście z masą serową.
Tarta truskawkowa z kremem serowym ,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje