Tarta truskawkowa z kremem serowym

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

Kruche ciasto:1/2 kostki masła5 łyżek cukru pudru2 żółtka10 dag migdałów bez skórki15 łyżek mąki pszennejłyżka masła do smarowania formyKrem:opakowanie serka mascarpone2 łyżki cukru pudru35 dag truskawek

Przygotowanie:

Masło, cukier puder i żółtka utrzeć na gładko. Migdały zmielić w młynku lub blenderze na mączkę, wymieszać z mąką pszenną, dodać do przygotowanej masy, wyrobić. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim natłuszczoną masłem formę do tarty. Upiec na złoty kolor (ok. 25 minut) w temp. 170° C. Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, wyłożyć na przygotowane ciasto. Truskawki opłukać i osuszyć na sicie, odszypułkować. Układać na cieście z masą serową.

Tarta truskawkowa z kremem serowym , 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia