Tarta z pomidorami i fetą
Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
ciasto francuskie2 jajka50g śmietany1 pomidor4 pomidorki koktajloweser fetaoliwki zielonezioła prowansalskie, pieprz, sólżółty ser do posypania tarty
Przygotowanie:
Ciasto francuskie układamy na blasze wysmarowanej masłem. Pomidora kroimy bardzo drobno lub szatkujemy i odsączamy z niego nadmiar wody. Jajka mieszamy ze śmietaną i pomidorem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi (łyżeczka) solą i pieprzem. Dobrze mieszamy i wlewamy na ułożone wcześniej ciasto. Na wierzch kładziemy pokrojoną w kostkę fetę, oliwki i małe pomidorki pokrojone w plasterki. posypujemy żółtym serem.
Pieczemy ok. 30-45 minut w 200° z termoobiegiem i podgrzewaniem od spodu.
Tarta z pomidorami i fetą,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje