Tarta z pomidorami i fetą

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

ciasto francuskie2 jajka50g śmietany1 pomidor4 pomidorki koktajloweser fetaoliwki zielonezioła prowansalskie, pieprz, sólżółty ser do posypania tarty

Przygotowanie:

Ciasto francuskie układamy na blasze wysmarowanej masłem. Pomidora kroimy bardzo drobno lub szatkujemy i odsączamy z niego nadmiar wody. Jajka mieszamy ze śmietaną i pomidorem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi (łyżeczka) solą i pieprzem. Dobrze mieszamy i wlewamy na ułożone wcześniej ciasto. Na wierzch kładziemy pokrojoną w kostkę fetę, oliwki i małe pomidorki pokrojone w plasterki. posypujemy żółtym serem.

Pieczemy ok. 30-45 minut w 200° z termoobiegiem i podgrzewaniem od spodu.

Tarta z pomidorami i fetą, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia