Tarta z truskawkami

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

15 dag masła5 łyżek cukru pudru30 dag mąkitorebka cukru waniliowego2 żółtka2 łyżki gęstej śmietanymasło do smarowania formy30 dag truskawekgalaretka truskawkowa

Przygotowanie:

Masło, cukier puder, mąkę i cukier waniliowy posiekać nożem. Dodać żółtka, śmietanę i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i chłodzić w lodówce przez godz. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim natłuszczoną, okrągłą, szklaną formę do tarty, wylepić również boki. Ponakłuwać widelcem, upiec na złoto przez około 20 minut w temperaturze 180?C. Truskawki umyć na sitku, osuszyć, usunąć szypułki, przekroić każdą na pół i ułożyć na upieczonymi przestudzonym cieście. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i zalać nią truskawki.Zaczekać, aż stężeje.

Tarta z truskawkami, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia