Trufle z białą czekoladą

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: trudne

Składniki:

90 ml śmietanki kremówki

120 g białej czekolady dobrej jakości

250 g marcepanu

10 g wiórków kokosowych do obtoczenia

cukier-puder potrzebny przy lepieniu

Przygotowanie:

Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miski. Śmietankę podgrzać na małym ogniu, uważając, żeby jej nie zagotować.Przelać do miski z czekoladą i mieszać tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Włożyć do lodówki na conajmniej 3 godziny.

Po tym czasie lepić trufle, dodając marcepanu tyle, żeby kule dobrze się lepiły. można pomagać sobie maczając palce w cukrze pudrze. Obtaczać trufle w wiórkach kokosowych. Trzymać w lodówce, ale wyciągnąć jakieś pół godziny przed podaniem.

Trufle z białą czekoladą, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia