Udka kurczaka po meksykańsku

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

SKŁADNIKI:

12 pałek (podudzi) kurczakapuszka (25 dag) czerwonej fasolipuszka (40 dag) pomidorów pelatiłyżka koncentratu pomidorowego1/2 szklanki czerwonego wina2 cebuleząbek czosnkupo szczypcie startej gałki muszkatołowejmielonych goździków i cynamonupęczek posiekanej natki pietruszkipieprzsólolej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Natrzyj udka solą i pieprzem, zrumień na rozgrzanym tłuszczu, ułóż w żaroodpornym naczyniu, a na pozostałym na patelni oleju przesmaż plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy, posiekane pomidory wraz z zalewą, wino i fasolę. Mieszając, zagotuj i przypraw sos do smaku, po czym polej nim udka. Nakryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Po wyjęciu posyp potrawę natką pietruszki. Podawaj z pieczywem lub ryżem i miską kolorowych sałat

 

Udka kurczaka po meksykańsku, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia