Wołowina duszona w piwie

Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

 

1 litr rosołu wołowego500 ml ciemnego piwa1 kg wołowiny (łopatka lub udziec)25 dag marchwi1 cebulaszczypta soliszczypta pieprzu2 liście laurowe1 kalarepa2 łodygi selera naciowego2 ziarna gorczycy1 por1 mała kapusta włoska

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyj i osusz. Wszystkie warzywa (oprócz cebuli) umyj i pokrój na małe kawałki. Rosół zagotuj z piwem, włóż mięso. Dodaj obraną i przekrojoną na pół cebulę, liście laurowe oraz ziarna gorczycy. Przypraw do smaku solą i pieprzem, duś na małym ogniu przez półtorej godziny. Następnie wrzuć do garnka uprzednio pokrojone warzywa. Wymieszaj i duś 20 minut, aż warzywa będą miękkie.

 

Wołowina duszona w piwie, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia