Żeberka w piwie
Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
1 kg żeberek wieprzowych1 szklanka piwa4 ząbki czosnkusól i świeżo zmielony pieprzsok i starta skórka z 1/2 cytryny1 kieliszek czystej wódki1łyżeczka kminku
Marynata:
4 łyżki oliwy3 łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE:Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty, mieszamy. Opłukane i osuszone żeberka porcjujemy i nacieramy roztartym czosnkiem, solą i pieprzem, zalewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Mięso odsączamy z zalewy i pieczemy 15-20 min, polewając co jakiś czas piwem. Podajemy, gdy będzie miękkie, z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.
Żeberka w piwie,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje