Zupa jarzynowa

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

15 dag szynki wędzonej4 szklanki bulionu warzywnego1/2 szklanki wytrawnego białego winacebula1/2 szklanki mrożonego groszku2 marchewkiłodyga selera naciowegoczerwona papryka2 łyżki masła2 łyżki posiekanej natki pietruszki8 łyżek startego żółtego serasos tabascosól, pieprz

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w paski. Cebulę, marchewki i seler obrać. Cebulę posiekać, marchewki pokroić w słupki, seler ? w plasterki. Paprykę oczyścić, pokroić w paski. W garnku na rozgrzanym maśle zrumienić szynkę, dodać cebulę, smażyć 3?4 min. Wlać bulion, dodać marchewkę, seler i paprykę, doprawić solą, pieprzem, tabasco i wymieszać. Gotować 10 min. Wsypać groszek, wlać wino, gotować jeszcze 5 min. Zupę posypać serem żółtym i natką. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Zupa jarzynowa, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia