Zupa-krem z brokułów

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

2 kostki bulionu z kury1/2 kg brokułów2 średnie ziemniaki5 łyżek śmietany2 łyżki płatków migdałowych4 łyżki tartego ementalera1 pęczek szczypiorku

PRZYGOTOWANIE:

Brokuły dzielimy na różyczki, łodyżki kroimy w plasterki. Obieramy ziemniaki. Drobno siekamy szczypiorek. Kostki bulionowe rozpuszczamy w 1 litrze wrzącej wody, dorzucamy ziemniaki. Po 10 minutach dodajemy brokuły. Gotujemy na małym ogniu 10-15 minut. Zupę miksujemy, podgrzewamy. Do śmietany dodajemy łyżkę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy. Dodajemy sól, pieprz, migdały i ser. Mieszamy. Przelewamy do wazy, posypujemy szczypiorkiem.

 

Zupa-krem z brokułów, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia