Zupa-krem z brokułów
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
SKŁADNIKI:
2 kostki bulionu z kury1/2 kg brokułów2 średnie ziemniaki5 łyżek śmietany2 łyżki płatków migdałowych4 łyżki tartego ementalera1 pęczek szczypiorku
PRZYGOTOWANIE:
Brokuły dzielimy na różyczki, łodyżki kroimy w plasterki. Obieramy ziemniaki. Drobno siekamy szczypiorek. Kostki bulionowe rozpuszczamy w 1 litrze wrzącej wody, dorzucamy ziemniaki. Po 10 minutach dodajemy brokuły. Gotujemy na małym ogniu 10-15 minut. Zupę miksujemy, podgrzewamy. Do śmietany dodajemy łyżkę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy. Dodajemy sól, pieprz, migdały i ser. Mieszamy. Przelewamy do wazy, posypujemy szczypiorkiem.
Zupa-krem z brokułów,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje