Zupa minestrone

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

2 łyżki oliwy oliwa100 g boczku wędzonego2 łodygi selera naciowego pokrojone w krążki2 pokrojone w talarki marchewki100 g fasolki szparagowej pokrojonej w kawałkidrobno posiekany ząbek czosnku1 drobno posiekana czerwona cebula1 nieduży por2 puszki pomidorów pelattipół młodej cukinii100 g makaronu muszeleknatka pietruszkibazyliatymianeksólpieprzostra papryka

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, podsmażyć na niej boczek aż się zrumieni. Dodać cebulę, czosnek, selera, pora i marchewkę oraz poddusić na niedużym ogniu przez kilka minut. Dołożyć fasolkę szparagową, cukinię oraz pomidory i zalać całość 1,5 litra wody. Gotować aż warzywa zmiękną, wtedy dodać makaron i gotować, aż będzie al dente. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i ostrą papryką.

Zupa minestrone, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia