Zupa ogórkowa z pulpetami
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
1/2 kg ogórków kiszonychogórek małosolny1 l Rosołu warzywnego1/2 kubka śmietany 18%2 cebule40 dag mielonej wołowinyszczypta tymianku2 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki oliwysól, pieprz
Przygotowanie:
Ogórki drobno pokroić, małosolny odłożyć. Cebule posiekać. Ogórki i połowę cebuli zmiksować, wymieszać z rosołem, gotować 10 min. Doprawić śmietaną, solą i pieprzem. Mięso wymieszać z pozostałą cebulą i natką, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Z masy mięsnej uformować 16 małych kulek i usmażyć na oliwie. Pulpeciki nałożyć na talerze, zalać zupą, posypać ogórkiem.
Zupa ogórkowa z pulpetami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje