Zupa serowa
SKŁADNIKI:
0.5 kg pieczarek
1 duży por
0.5 kg mięsa mielonego (może być wiecej)
1 kostka rosołowa-drobiowa
5 serków topionych hochland smietankowych(po 100g)
wegeta
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Wstawić ok 2 litrów wody,pieczarki i pore wypłukać,pieczarki pokroic- nie za drobno ,a pora pokroic w talarki. Do wody dodac kostke rosołowa oraz pieczarki i pora .Gotować az wszystko bedzie miekkie.Mieso przygotować jak na kotlety mielone tylko że nie optaczamy w bułce,potem robimy z nich malutkie pulpeciki i wrzucamy do gotujacej sie wody z pieczarkami i porem, doprawiamy do smaku. Jak pulpeciki juz beda ugotowane rozmiksować serki dodajac troche wywaru. Serki dodac do zupy przelewając przez sitko zeby nie było grudek.Składników może byc wiecej lub mniej to wedle uznania.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje