Pasta i basta
PASTA(MAKARONY, PASTA)
- Tris di pasta fresca – trzy rodzaje makaronu podane na jednym talerzu, każdy z innym sosem: długie wstążki z gałką muszkatołową i kremem z trufli oraz gotowaną szynką, szerokie wstążki z mięsnym sosem bolońskim i pierożki z serem ricotta i szpinakiem (29)
- Spaghetti aglio, olio e peperoncino – Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i pikantną papryczką (19)
- Farfalle al salmone – kokardki z norweskim łososiem podawane w sosie z cebulą, pomidorami i odrobiną wódki (23)
- Penne all?arrbbiata – rurki z czosnkiem, papryczką pikantną i pomidorem (19)
- Penne con speck e rucola – rurki z suszoną wędzonką w sosie ze śmietany, koniaku, czosnku i świeżej rukoli (24)
- Penne alla norcina – rurki w sosie ze śmietany, czarnych trufli i białej włoskiej kiełbasy (21)
- Rigatoni alla bolognese -duże rurki z sosem bolońskim z mięsa wołowego, pomidorów i czerwonego wina (17)
- Penne con spinaci e gorgonzola – rurki z delikatnym sosem ze śmietany, sera gorgonzola i szpinaku (20)
- Spaghetti alla puttanesca – spaghetti w specjalnym sosie z kaparów, anchois, selera naciowego, cebuli, czosnku, czarnych i zielonych oliwek oraz świeżych pomidorów (25)
- Gnocchi al pesto genovese – kopytka z ziemniaków w sosie ze świeżej bazylii, czosnku i orzeszków piniowych (29)
- Linguine ai frutti di mare – cienkie wstążki ze świeżymi owocami morza (ośmiornica, kalmar, mątwa i małże) z odrobią czosnku, świeżych pomidorów koktajlowych i pikantnej papryczki (od czwartku) (36)
- Fusilli alla diavola – świderki w sosie z pikantnego salami (20)
- Tagliatelle mare e monti – długie wstążki z anchois, pieczarkami, krewetkami i małymi pomidorkami (29)
- Ravioli di ricotta e spinaci con pomodoro e basilico – włoskie pierożki z nadzieniem z sera ricotta i szpinaku z pomidorami, posypane świeżą bazylią (24)
- Ravioli di ricotta e spinaci con burro e salvia – włoskie pierożki z nadzieniem z sera ricotta, szpinaku z masłem i szałwią (23)
- Lasagne al forno – lasagne z mięsnym sosem ragu i beszamelem, każda warstwa doprawiona parmezanem (24)
- Cannelloni – rurki o dużej średnicy,nadziewane farszem mięsnym i parmezanem,polane różowym sosem beszamelowo-pomidorowym (25)
- Fusilli alla siciliana con ricotta – świderki w sosie z bakłażanów, czosnku i pomidorów z dodatkiem sera risotta (22)
PASTA BAR
W dni powszednie w porze obiadu (12:00 ? 17:00) dowolny makaron można połączyć z dowolnym sosem, a taka kompozycja kosztuje tylko 15 złotych.
ANTIPASTI (PRZYSTAWKI , STARTERS)
- Tris di bruschette – trzy włoskie grzanki z pokrojonymi w kostkę pomidorami, mozarellą, szynką parmeńską i bazylią (14)
- Carpaccio – cieniutkie plastry surowej polędwicy z parmezanem, suszonymi pomidorami i rukolą (25)
- Bresaola della Valtellina – płatki suszonego mięsa wołowego z parmezanem i rukolą (32)
- Caprese – świeże pomidory i mozarella z bazylią (19)
- Vitello tonnato – plastry cielęciny z sosem z majonezu i tuńczyka (25)
- Crema di cipolla – krem cebulowy (10)
- Crema di verdure – krem z warzyw z grzankami (15)
- Minestrone – tradycyjna włoska zupa warzyw (12)
- Insalata calabrese – sałata, ziemniaki, czerwona cebula, pomidory, fasolka szparagowa i oregano (14)
- Misto di verdure alla griglia – mieszanka grillowanych warzyw: cukinia, papryka, grzyby i cebula (15)
- Insalata mediterranea – sałata, ogórek, papryka, feta, pomidory, czarne oliwki, oregano (18)
- Insalata bella Napoli – sałata, rukola, pomidory, mozarella, bazylia i anchois (25)
- Insalata di pollo – sałata, ziarna kukurydzy, marchewka, papryka oraz kawałki grillowanej piersi kurczaka (24)
- Insalata di pollo marinato – sałata, rukola, suszone pomidory, oliwki, ser żółty, kurczak marynowany (25)
- Insalata mista – sałata, marchew, pomidory (12)
- Insalata verde – zielona sałata, Rudola (12)
- Scaloppine agli asparagi – cielęcina ze szparagami (24)
- Filetto ai porcini – polędwica wołowa z prawdziwkami (43)
- Petto di pollo bella Napoli – smażona pierś kurczaka z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią (25)
- Orata alla griglia con verdura mista – dorada z grilla z mieszanką warzyw (43)
- Saltimbocca alla Romana – cielęcina podawana z szałwią i szynką parmeńską (26)
- Filetto di merluzzo con pomodorini, capperi e olive – filet z dorsza z pomidorami, oliwkami i kaparami (21)
- Panna cotta con crema di fragole – deser ze śmietany gotowanej z cukrem, z sosem truskawkowym; Panna cotta with strawberry sauce (12)
- Torta al cioccolato – tort czekoladowy z prażonymi migdałami; Chocolate cake with roasted almonds (12)
- Tiramisu – tradycyjny włoski deser z biszkoptów nasączonych bardzo mocną kawą espresso oraz twarożku mascarpone; The most heavenly Italian dessert (16)
ZUPPE(ZUPY, SOUPS)
INSALATE (SAŁATY, SALADS)
SECONDI PIATTI(DANIA GŁÓWNE, ENTREES)
DOLCI(DESERY, DESSERTS)
PER I PICCOLI(MENU DLA DZIECI, KIDS MENU)
- Farfalle al pomodoro – kokardki z sosem ze świeżych pomidorów (10)
- Cotoletta alla milanese con patatine fritte – panierowana pierś z kurczaka z frytkami (17)
- Tortellini di carne con prosciutto e panna – pierożki z farszem mięsnym w sosie z szynki i śmietany (14)
WINO
- Wina domowe (lampka)
Czerwone …………………………………………………..10
Białe ………………………………………………………….10
Karafka mała (0,5 l) …………………………………….37
Karafka duża (0,75 l)……………………………………49
- Wino czerwone (butelka)
Nero d?Avola (Sycylia) ………………………………..55
Chianti (Toskania) ……………………………………….59
Nero Sardo (Sardynia) ………………………………….69
Langhe Rosso (Piemont) ………………………………86
Santa Cristina (Toskania)?…………………………..90
Langhe Niebiolo (Piemont) …………………………16
- Wino białe (butelka)
Pinot Grigio (Veneto) ………………………………….60
Villa Bianchi (Abruzja) ……………………………….69
Gavi (Piemont) ……………………………………………81
Corvo (Sycylia) …………………………………………..93
Podajemy także kawę, herbatę, napoje zimne i piwo.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje