Faszerowane liście winogron
Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
30 marynowanych liści winogron3 cebule1/2 szklanki oliwy20 dag ryżupo 4 łyżki pinioli i koryntekposiekany pęczek koperkuposiekany pęczek miętycytrynasólpieprz
Przygotowanie:
Liście winorośli osączyć, rozłożyć na ściereczce. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na połowie oliwy. Dodać piniole, a po chwili ryż, koryntki, koperek i miętę. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Farsz rozłożyć na 24 przygotowanych liściach. Boki każdego liścia zwinąć i zrolować. Na dnie garnka ułożyć pozostałe liście, a na nich małe gołąbki. Skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, pozostałą oliwą i zalać taką ilością wody, aby przykryła potrawę. Gotować na małym ogniu 30 minut.
Faszerowane liście winogron,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje