Trufle z białą czekoladą
Czas: powyżej 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: trudne
Składniki:
90 ml śmietanki kremówki
120 g białej czekolady dobrej jakości
250 g marcepanu
10 g wiórków kokosowych do obtoczenia
cukier-puder potrzebny przy lepieniu
Przygotowanie:
Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miski. Śmietankę podgrzać na małym ogniu, uważając, żeby jej nie zagotować.Przelać do miski z czekoladą i mieszać tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Włożyć do lodówki na conajmniej 3 godziny.
Po tym czasie lepić trufle, dodając marcepanu tyle, żeby kule dobrze się lepiły. można pomagać sobie maczając palce w cukrze pudrze. Obtaczać trufle w wiórkach kokosowych. Trzymać w lodówce, ale wyciągnąć jakieś pół godziny przed podaniem.
Trufle z białą czekoladą,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje