Czy będzie jeszcze smaczniej? Rafał Hreczaniuk nowym szefem kuchni w restauracji Tamka 43

W restauracji Tamka 43 – miejscu doskonale znanym poszukiwaczom dobrego smaku w Warszawie – szykują się spore zmiany. W zeszłym tygodniu dotychczasowego szefa kuchni – Roberta Trzópka, zastąpił Rafał Hreczaniuk.

Nowy szef kuchni to kucharz z wieloletnim doświadczeniem, pasjonat, który dla gotowania porzucił architekturę. Należy do grona nielicznych polskich kucharzy, którzy pracując z zespołem jednej z najlepszych irlandzkich restauracji, Chapter One w Dublinie, zdobył gwiazdkę Michelina. Rafał Hreczaniuk rozwijał swój talent kulinarny w wielu restauracjach na świecie. W Dublinie współpracował z szefami kuchni rangi światowej – Aidenem Byrne w The Commons, Rossem Lewisem w The Chapter (to właśnie z nimi zdobył wspomnianą gwiazdkę Michelina) oraz Derrym Clarkiem w L’Ecrivain, która to restauracja nagrodziła go profesjonalnym stażem w legendarnej dwugwiazdkowej restauracji La Fermata w Mediolanie.

W Polsce Rafał Hreczaniuk pracował m.in z Wojciechem Amaro najpierw jako jego zastępca, następnie jako szef kuchni w poznańskiej Le Palais Du Cadrin. Dwa lata temu dołączył do zespołu Tamki 43, od początku tworząc własne dania, a z czasem menu. Tegoroczna karta zmieniająca się wraz z sezonowymi nowościami, jest również autorską koncepcją Hreczaniuka.

Trzymamy kciuki za nowego szefa, a Tamce 43 życzymy, by na talerzach gości było coraz smaczniej i smaczniej!

Czy będzie jeszcze smaczniej? Rafał Hreczaniuk nowym szefem kuchni w restauracji Tamka 43 , 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia