Letnie menu w Quattro Canti

Quattro Canti na Wilanowie przygotowała nowe sezonowe letnie menu.

Tym razem szef kuchni zaskakuje nas dwoma nie standardowymi pozycjami, stekiem z rekina podawanym w cytrusowo- maślanym sosie serwowanym z tabouleh i cukiniowo – pistacjowym fettuccine (40zł) oraz carpaccio z pieczonej kaczki w sosie malinowym i siekanym marynowanym zielonym pieprzem, podawanym z ciemnym tostem i liśćmi botwiny (29zł).

Również w karcie znajdziemy takie bardziej zwykłe pozycje jak krem z pieczonej papryki serwowany z fetą, rumianym czosnkiem i świeżym oregano (18 zł).

Dla miłośników ciast, deserów oraz pasjonatów truskawki, w sam raz z karty nadaje się przekładaniec karmelowy podawany salsą truskawkową (21zł).

W przypadku kiedy pojawilibyśmy się w restauracji z dziećmi, szef kuchni przygotowała specjalnie marchewkowe racuszki Królika Bugsa z rabarbarem (16 zł)

„Quattro Canti” to miejsce zupełnie wyjątkowe nie tylko dzięki kreatywnemu łączeniu włoskich smaków, ale także za sprawą idealnej lokalizacji, w sam raz na weekendowe wypady rowerowe, zakończone rodzinnym obiadem. Restaurację wyróżnia także zgrany zespół, który pracuje ze sobą od wielu lat.

Więcej informacji o Quattro Canti

Letnie menu w Quattro Canti, 6.0 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia