Obłoki na talerzu i doskonały szampan. Pierwsza Ambasada Krug w Polsce już otwarta.

Warszawa dołączyła do 130 najbardziej prestiżowych lokalizacji na świecie, w których działają ekskluzywne salony Ambasady Krug. Nie trzeba już wybierać się do Londynu, Hong Kongu czy Las Vegas, by skosztować propozycji wyjątkowego menu, skomponowanego specjalnie z myślą o degustacji szampana tej marki. 15 kwietnia, w Pałacu Sobańskich przy restauracji Amber Room, została otwarta pierwsza w Polsce Ambasada Krug.

Tylko w 20 miejscach na kuli ziemskiej Ambasady Krug goszczą smakoszy doskonałego szampana w przestrzeni wydzielonego pokoju. Taka możliwość pojawiła się również w Warszawie. Do dyspozycji gości jest ekskluzywny salonik, mieszczący do 12 osób. Jasna, słoneczna przestrzeń, wygodne siedzenia, ciesząca oko kolorystyka, świeże kwiaty i zieleń za oknami tworzą idealne warunki do degustacji.

Przed oficjalnym otwarciem, pracownicy Pałacu Sobańskich przeszli szkolenie w Szampanii, gdzie dowiedzieli się wszystkiego o zasadach funkcjonowania Ambasad na całym świecie. Na podstawie tej wiedzy, szef kuchni Robert Skubisz opracował jedyne w swoim rodzaju menu, które obfituje w urozmaicone, wyrafinowane smaki. Na początek warto rozbudzić kubki smakowe lekką amuse bouche – kremem z warzyw. Po przystawce, szef kuchni proponuje wybór pomiędzy daniami rodem z morza, ziemi, lasu, a nawet chmur. Można skusić się m.in na małże świętego Jakuba, balotynę z foie gras albo polędwiczkę z sarny. Na deser obłoczek waty cukrowej lub fantazja na temat czekolady, wanilii i złota czy sera w towarzystwie orzechów i karmelu.

Ambasada Krug zaprasza gości do swojego saloniku na śniadanie, lunch i kolację. Istnieje możliwość organizacji imprezy zamkniętej.

Więcej informacji o restauracji Amber Room.

Twoja opinia