Pikantne niespodzianki w nowym menu Czyli Chilli
Nuda na talerzu i brak wiosennego pobudzenia? Bez obaw ? restauracja Czyli Chilli na Oboźnej 9 rozwiąże ten problem. Podawane są tu dania kuchni śródziemnomorskiej; świeże makarony i sałaty, smakowite mięsa oraz kuszące desery, a wszystko z energetyzującym aromatem pikantnej papryczki. Wizyta w Czyli Chilli doda energii i zapału ? można samemu zadecydować o skali ostrości swojego obiadu, a co najważniejsze: wybierać do woli z nowego menu pełnego pikantnych niespodzianek.
Na początek warto spróbować zapiekanego koziego sera serwowanego na sałatach, z figami, pestkami granatu i dressingiem miodowo-koniakowym. Smakoszom dobrej szynki przypadnie do gustu prosciutto z rukolą, melonem i parmezanem, skropione kremem balsamicznym. Natomiast amatorzy mocniejszych smaków zasmakują w tradycyjnym wołowym tatarze z dodatkiem jajka, kaparów, marynowanych pieczarek i sosem sambal.
A może pojawił się apetyt na zupę? Najbardziej pobudzi cebulowa z ostrym salami doprawiona pomidorem, a orzeźwi ? lekki chłodnik, który w menu wiosenno-letnim jest zupą dnia.
W Czyli Chilli goście sami komponują dania ? menu pozwala na wybór rodzaju makaronu i dodatków, a jest ich cały wachlarz: od klasycznej oliwy przez grzyby, kurczaka, świeży szpinak, parmezan, po indyka i boczek.
Goście, którzy poważnie zgłodnieli, zaspokoją apetyt polędwiczką marynowaną w tymianku ze świeżymi boczniakami i cebulkami balsamicznymi. Wegetarianom posmakuje grillowany camembert w otoczeniu cukinii, papryki, bakłażana i ziemniaków z masłem czosnkowym.
Na finał pikantnej uczty, Czyli Chilli proponuje jeden z deserów ? Najlepsze Ciastko Na Świecie ? gorący przysmak z płynną czekoladą (dla odważnych oczywiście wersja z chilli).
Restauracja na Oboźnej to królestwo intensywnego smaku oraz uczciwego jedzenia ? dania przygotowywane są zgodnie z tradycją i zasadami slow food. Chleb rośnie tutaj na prawdziwym zakwasie, a przyprawy przyjeżdżają z całego świata.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje