Tempura Festiwal w restauracji TEKEDA na Starówce

Tempura to jedna z najbardziej cenionych potraw japońskich – warzywa, ryby, owoce morza i sushi zanurza się w przygotowywanym chwilę przed podaniem cieście, a całość smaży w głębokim oleju. Takie przygotowanie sprawia, że krewetka lub warzywo otoczone są mgiełką z ciasta, jest delikatne i wyborne. Restauracja TEKEDA pragnie zaproponować warszawiakom wiele urozmaiconych odmian tempury podczas specjalnego festiwalu w najbliższy weekend – 23, 24 lutego.

TEKEDA na warszawskiej Starówce zaprasza do wybierania pyszności spośród 27 dań i zestawów w tempurze w postaci przystawek, sałat, sushi – nigiri, futomaków i california maków oraz deserów. W menu m.in. krążki kalmara w tempurze na sałacie z pikantnym sosem, krewetka w tempurze na nigiri, 3 krewetki olbrzymie w tempurze z 4 kawałkami warzyw, futomaki w całości w tempurze z tatarem z łososia, a na deser mozzarella w tempurze z dodatkiem żurawin lub świeży ananas w tempurze.

PEŁNE MENU

Rezerwacje pod numerem: 600 35 18 18

Więcej informacji o Restauracji TEKEDA przy ul. Freta 18

 

Tempura Festiwal w restauracji TEKEDA na Starówce, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia