Truskawkowe menu w warszawskim Sheratonie i Westinie
Czerwiec upłynie we wszystkich restauracjach i barach hotelu Sheraton Warsaw pod hasłem truskawkowych deserów, a w Westinie oprócz słodkości w stylu fusion, owoce znajdą się również w przystawkach.
Szef pracowni cukierniczej hotelu Sheraton ? Dariusz Wierzbowski stworzył specjalnie na ten miesiąc kreacje, w których truskawki wychodzą na pierwszy plan.
Wśród propozycji specjalnie skomponowanego truskawkowego menu znajdą się:
? Truskawki z gorącą czekoladą Caraibe z nutką orientalnej przyprawy tonka? Puchar truskawek z bitą śmietaną? Torcik bezowo-kardamonowy z truskawkami i mini kostką lodową o smaku pistacjowym? Tarta truskawkowa z likierem Cointreau podana z lodami zabajone? Truskawki marynowane w nalewce pomarańczowej Grand Marnier i zielonym pieprzu, podane z lodami jogurtowymi w czekoladowej ażurowej kuli.
Wszystkie desery dostępne będą w cenie 26 PLN w restauracjach The Olive, The Oriental, SomePlace Else i Lobby Barze.
Szef kuchni hotelu Westin ? Janusz Korzyński postanowił wykorzystać truskawki nie tylkow deserach, ale i w przystawkach.
Wśród rekomendacji szefa kuchni znajdują się m. in.:
? liście młodego szpinaku, świeże truskawki, arbuz, ser kozi, pieczone orzeszki Pini, miodowy vinagrette z octem balsamicznym? Płatki gorzkiej czekolady przekładane truskawkami w 3 postaciach: mus, carpaccio, lody, podawne z sosem czekoladowym? Lekki mus waniliowo- jogurtowy na salsie z truskawek z nutą Cointreau
Dzisiejsze wydarzenia i promocje