Warsztaty kulinarne w Inabie

Restauracja Inaba po raz kolejny organizuje warsztaty kulinarne – dla dorosłych warsztaty sushi, a dla dzieci zajęcia na temat kuchni francuskiej. 

21 marca każdy chętny będzie mógł odkryć tajniki przygotowywania sushi – nauczyć się sztuki przygotowywania ryżu, dowiedzieć, czym różni się gohan od gunkan oraz przyrządzać tradycyjne formy japońskiego sushi – nigiri, uramaki, hosomaki oraz futomaki. Świeże ryby, ikra, krewetki, wodorosty i ryż nie będą miały sekretów przed uczestnikami warsztatów. Spotkanie umili japońskie wino oraz opowieści o historii narodowej potrawy Kraju Kwitnącej Wiśni. Warsztaty trwają ok. 3 godzin.

Warsztaty SushiRestauracja Inabaul. Nowogrodzka 84/86czwartek, 21 marca, g. 18:00cena: 220 zł

zapisy: warsztaty@inaba.pl lub tel. 22 622 59 55/56

 

Natomiast 24 marca, warsztaty kulinarne dla dzieci: W poszukiwaniu smaku. Podróże do kuchni świata. Kuchnia francuska. Crocque-monsieur, francuskie małe co nieco. Historia francuskiej bagietki, pieczywa oraz wyrobów cukierniczych, czyli paryskie śniadanie w dziecięcej odsłonie. Organizatorzy przeciwstawiają się szybkiemu przygotowywaniu i spożywaniu potraw oraz inspirują dzieci do poznawania nowych smaków, otwierania się na nową kulturę i wpajają zdrowe nawyki. Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Każdy rodzic powinien zadbać, aby jego dziecko zjadało rano śniadanie, nawet mały niejadek.

Zapraszane są dzieci w wieku 4-8 lat. Warsztaty rozpoczną się w niedzielę, 24 marca, o godz. 12:00.

Dzieci uczestniczą w zajęciach samodzielnie. Warsztaty są prowadzone z udziałem Pani Anny Leśniewskiej-Pindor z Lekcji Smaku.

 

Restauraja Inaba24 marca 2013 rokugodz. 12:00-13:00

zapisy: warsztaty@inaba.pl cena: 35 zł/os.

Twoja opinia