Warsztaty sushi w Ryżowym Polu
W ostatnich latach sushi stało się bardzo popularnym daniem. Wielu z nas chciałoby spróbować własnych sił w domu i własnoręcznie przyrządzić sushi dla rodziny czy przyjaciół. Dla tych osób Restauracja Ryżowe Pole przygotowała specjalną ofertę warsztatów sushi.
Na warsztatach prowadzonych przez Mistrzów Ryżowego Pola będzie można dowiedzieć się na czym polega sekret dobrego sushi, dlaczego tak ważnym składnikiem jest ryż, jaka tajemnica tkwi w sosie sojowym udzielone zostaną również niezliczone wskazówki dotyczące ryb oraz innych składników ? od tego jak i gdzie je kupować, po to, w jaki sposób je kroić.
Warsztaty składają się z trzech części. Teoretycznej, czyli kilka słów o historii i rodzajach sushi, zwyczajach i sposobach serwowania oraz informacji dotyczących produktów i dodatków. W trakcie części praktycznej pokazane będzie jak gotować ryż, dobrać składniki oraz własnoręcznie przygotować hosomaki i california maki. Zwieńczeniem warsztatów będzie wspólna konsumpcja przygotowanego sushi, rozdanie dyplomów oraz upominków- niespodzianek.
Warsztaty odbędą się 26-go maja w godzinach 13:00-15:00 oraz 28-go maja w godzinach 18:00-20:00. Cena 80 zł za osobę obejmuje udział w dwugodzinnych warsztatach, spożycie przygotowanych potraw, degustację tradycyjnego japońskiego wina (będzie je również można nabyć po warsztatach w promocyjnej cenie) , drobny upominek oraz dyplom ukończenia warsztatów.
Więcej informacji o Restauracji Ryżowe Pole.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje